jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 05.11.2018 - 16.11.2018


Poniedziałek 05.11.2018r

ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z sałatą, wędliną drobiową, kanapka na chlebie ciemnym z masłem i serem żółtym
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD:Zupa grochowa na mięsie wieprzowym, kopytka z sosem koperkowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki

Wtorek 06.11.2018r
ŚNIADANIE: Ciepłe mleko, bułka pszenna z masłem i powidłami, kanapka z chleba jasnego z pastą twarogową i rzodkiewką
ŚNIADANIE II: Jabłko
OBIAD: Rosół z makaronem, ryż, udko pieczone w piecu, sos pieczeniowy, mizeria, kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka

Środa 07.11.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem,sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, chleb ciemny z pastą rybną i ogórkiem małosolnym
ŚNIADANIE II: Soczek marchewkowy, pół jabłka
OBIAD: Zupa z soczewicy, naleśniki z farszem mięsno- warzywnym, surówka z buraczków czerwonych z jabłkiem, kompot
PODWIECZOREK: Banan

Czwartek 08.11.2018r
ŚNIADANIE: Musli na mleku, kanapka z pasztetem drobiowym i ogórkiem zielonym, bułka z masłem orzechowym
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Żurek z jajkiem, kasz jęczmienna, pulpeciki gotowane w sosie śmietanowo- jarzynowym, surówka z marchwi z żurawiną i jabłkiem, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko

Piątek 09.11.2018r
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, pieczywo chrupkie z serkiem białym i rzodkiewką, bułka z masłem, sałatą, wędliną i pomidorkiem koktajlowym
ŚNIADANIE II: Serek Danio
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana, ziemniaki, ryba pieczona w piecu, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: owoc sezonowy
------------------------------------------------------------------------------------------

Poniedziałek 12.11.2018r
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z masłem i dżemem, kanapka z chleba wieloziarnistego z pastą jajeczną
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa cebulowa krem z grzankami, makaron świderki, Sztuka Mięsa w sosie myśliwskim, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: Ciemne ciasto z jabłkiem

Wtorek 13.11.2018r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z powidłami śliwkowymi, kanapka z serem żółtym i rzodkiewką
ŚNIADANIE II: Serek Danio
OBIAD: Zupa flaczki drobiowe, ziemniaki z wody z koperkiem, kotlet słoneczny, marchew z groszkiem oprószana, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko

Środa 14.11.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, chleb ciemny z pastą rybną i ogórkiem małosolnym
ŚNIADANIE II: Soczek marchewkowy, pół jabłka
OBIAD: Zupa dyniowa, pierogi z twarogiem i owocami z jogurtem owocowym, kompot
PODWIECZOREK: Banan

Czwartek 15.11.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z serkiem białym i szczypiorkiem
ŚNIADANIE II: Marchewka, pół jabłka
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, bigos Staropolski, kompot
PODWIECZOREK: Rogaliki z marmoladą

Piątek 16.11.2018r
ŚNIADANIE: Kluseczki babuni na mleku, bułka z masłem i miodem, kanapka z pasztetem drobiowym
ŚNIADANIE II: Jogurt
OBIAD: Zupa Zbójecka, placki rybaka z keczupem, surówka z białej kapusty z koperkiem, kompot
PODWIECZOREK: Jabłecznik

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego