jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 02.03.2020 - 13.03.2020



Poniedziałek 02.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z dżemem, kanapka z chleba ciemnego z pastą rybną
ŚNIADANIE II: Pieczywo chrupkie kukurydziane z twarożkiem i rzodkiewką
OBIAD: Zupa z soczewicy czerwonej; ryż, klopsiki gotowane w sosie musztardowym, buraczki na ciepło; kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
Alergeny: Laktoza, gluten, jaja, musztarda

Wtorek 03.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Mleko gotowane, bułka z serkiem białym, kanapka z chleba mieszanego z sałatą oraz wędliną, pomidorek
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa jarzynowa na rosole; ziemniaki, kotlet schabowy surówka z kapusty pekińskiej; kompot
PODWIECZOREK: Banan
Alergeny: laktoza, gluten, jaja

Środa 04.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Zacierka Babuni na mleku, bułka z serem żółtym, chlebek ciemny z wędliną drobiową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: Muffinki jogurtowe
OBIAD: Żurek z jajkiem; Naleśniki Babci Stasi, surówka z ogórka kiszonego; kompot
PODWIECZOREK: Mandarynka
Alergeny: Laktoza, gluten, jaja

Czwartek 05.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z pieczywa mieszanego z pasztecikiem drobiowym i
ogórkiem kiszonym
ŚNIADANIE II: Wafle ryżowe + soczek
OBIAD: Zupa ogórkowa; ziemniaki, gołąbki bez zawijania, surówka z marchwi i jabłka; kompot
PODWIECZOREK: Bułeczki drożdżowe z kruszonką
Alergeny: Laktoza, gluten,jaja

Piątek 06.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Makaron na mleku, bułka z serkiem topionym, pieczywo mieszane z wędliną szynkową, papryka
ŚNIADANIE II: Pomarańcz
OBIAD: Zupa fasolowa; ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty; kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki
Alergeny: Gluten, jaja, laktoza

Poniedziałek 09.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, bułka z masłem i serem żółtym, chlebek ciemny z wędliną szynkową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: Gruszka
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem; ziemniaki, kotlet słoneczny, mix sałat z pomidorkiem i ogórkiem zielonym z sosem winegret; kompot
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane
Alergeny: Gluten, laktoza, jaja, musztarda

Wtorek 10.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z masłem, jajko gotowane, kanapka z wędliną drobiową i sałatą
ŚNIADANIE II: Banan
OBIAD: Kapuśniak po kaszubsku; pampuchy drożdżowe z sosem waniliowym; kompot
PODWIECZOREK: Ciasteczka kruche maślane
Alergeny: Gluten, laktoza, jaja, drożdże

Środa 11.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z pasztecikiem drobiowym, kanapka z chleba jasnego z serkiem białym, pomidorek cherry
ŚNIADANIE II: Marchewka, ananas
OBIAD: Zupa ziemniaczana; Kasza jęczmienna, sztuka mięsa duszona w sosie własnym, buraczki zasmażane; kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
Alergeny: Gluten, laktoza

Czwartek 12.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z serem żółtym, kanapka z chleba wieloziarnistego z wędliną szynkową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa krem z marchewki; ziemniaki, kurczak pieczony w piecu, surówka z kapusty białej z rzodkiewką i koperkiem; kompot
PODWIECZOREK: Winogrono
Alergeny: Gluten, laktoza ,jaja

Piątek 13.03.2020 r.
ŚNIADANIE: Kawa zbożowa z mlekiem, bułka z masłem i powidłami, kanapka z serkiem topionym, pomidorek cherry
ŚNIADANIE II: Jabłko, marchewka
OBIAD: Zupa z fasolki zielonej zabielana; kopytka z masełkiem i bułką tartą, kapusta kiszona zasmażana; kompot
PODWIECZOREK: Ciasteczka zbożowe fit bez cukru
Alergeny: Laktoza, gluten, jaja

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego