jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 08.10.2018 - 19.10.2018


Poniedziałek 08.10.2018r

ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z sałatą, wędliną drobiową, kanapka na chlebie ciemnym z masłem i serem żółtym
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: ZUpa neapolitańska; ziemniaki, nuggetsy drobiowe, surówka z marchwi; kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki

Wtorek 09.10.2018r
ŚNIADANIE: Ciepłe mleko, bułka pszenna z masłem i powidłami, kanapka z chleba jasnego z pastą twarogową i rzodkiewką
ŚNIADANIE II: Arbuz
OBIAD: Zupa z soczewicy; kopytka z masełkiem i bułką tartą, kapusta zasmażana; kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka

Środa 10.10.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem,sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, chleb ciemny z pastą rybną i ogórkiem małosolnym
ŚNIADANIE II: Soczek marchewkowy, pół jabłka
OBIAD: Zupa jarzynowa na rosole; ryż, potrawka drobiowa, marchewka mini; kompot
PODWIECZOREK: Banan

Czwartek 11..10.2018r
ŚNIADANIE: Muesli na mleku, kanapka z pasztetem drobiowym i ogórkiem zielonym, bułka z masłem orzechowym
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem; ziemniaki, kotlet mielony w sosie własnym, buraczki; kompot
PODWIECZOREK: Jabłko

Piątek 12.10.2018r
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, pieczywo chrupkie z serkiem białym i rzodkiewką, bułka z masłem, sałatą, wędliną i pomidorkiem koktajlowym
ŚNIADANIE II: Serek Danio
OBIAD: Zupa meksykańska; ziemniaki, jajko sadzone, mizeria; kompot
PODWIECZOREK: owoc sezonowy
-------------------------------------------------------------------------

Poniedziałek 15.10.2018r
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z masłem i dżemem, kanapka z chleba wieloziarnistego z pastą jajeczną
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa krem z pora z groszkiem ptysiowym; kasza jęczmienna, pieczeń rzymska w sosie pomdorowym, surówka z kapusty pekińskiej; kompot
PODWIECZOREK: Ciemne ciasto z jabłkiem

Wtorek 16.10.2018r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z powidłami śliwkowymi, kanapka z serem żółtym i rzodkiewką
ŚNIADANIE II: Arbuz
OBIAD: Barszcz czerwony czysty; Naleśniki Babci Stasi, bukiet warzyw gotowany; kompot
PODWIECZOREK: Jabłko

Środa 17.10.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, chleb ciemny z pastą rybną i ogórkiem małosolnym
ŚNIADANIE II: Soczek marchewkowy, pół jabłka
OBIAD: Zupa grochowa na mięsie wieprzowym; ryż, gulasz drobiowy, surówka z kiszonej kapusty; kompot
PODWIECZOREK: Banan

Czwartek 18.10.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z serkiem białym i szczypiorkiem
ŚNIADANIE II: Marchewka, pół jabłka
OBIAD: Rosół z makaronem; ziemniaki, kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych, surówka z ogórka kiszonego; kompot
PODWIECZOREK: Banan

Piątek 19.10.2018r
ŚNIADANIE: Kluseczki babuni na mleku, bułka z masłem i miodem, kanapka z pasztetem drobiowym
ŚNIADANIE II: Jogurt
OBIAD: Zupa z zielonego groszku; kotleciki jajeczne ze słonecznikiem, surówka z białej kapusty z koperkiem; kompot
PODWIECZOREK: Jabłecznik

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego