jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 11.11.2019 - 22.11.2019


Poniedziałek 11.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, bułka z masłem, serem żółtym, chlebek ciemny z wędliną szynkową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: zupa dyniowa krem z pestkami dyni kasza jęczmienna gulasz drobiowy mix warzyw gotowany kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, jaja

Wtorek 12.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z masłem, jajko gotowane, kanapka z pieczywa mieszanego z wędliną drobiową i sałatą
ŚNIADANIE II: Banan
OBIAD: Zupa jarzynowa na rosole; ryż, potrawka drobiowa, marchewka mini z wody; kompot
PODWIECZOREK: Bułeczki drożdżowe
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, jaja

Środa 13.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z pasztecikiem drobiowym, kanapka z chleba jasnego z serkiem białym, papryka kolorowa
ŚNIADANIE II: Kisiel z owocami
OBIAD: Barszcz biały na kiełbasie; łazanki; kompot
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane
Alergeny: Gluten, laktoza, jaja, seler

Czwartek 14.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z serem żółtym, kanapka z wędliną szynkową i sałatą, rzodkiewka
ŚNIADANIE II: Serek “Danio”
OBIAD: Zupa z cukinii zabielana; ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, sałata w śmietanie; kompot
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe, powidła śliwkowe
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, jaja

Piątek 15.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Kawa zbożowa, bułka z masłem, jajecznica na maśle, kanapka z wędliną szynkową, pomidorek
ŚNIADANIE II: Jabłko, marchewka
OBIAD: Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty; pierogi ruskie lub z mięsem z cebulką, surówka z ogórka kiszonego; kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki
Alergeny: Laktoza, gluten, seler, jaja

-------------------------------------------------------------------------

Poniedziałek 18.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z dżemem, kanapka z chleba ciemnego z pastą rybną
ŚNIADANIE II: Pieczywo chrupkie kukurydziane z miodem
OBIAD: Zupa ogórkowa; kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z białej kapusty z koperkiem; kompot
PODWIECZOREK: Biszkopty
Alergeny: Laktoza, gluten, seler, jaja, ryba, miód

Wtorek 19.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Mleko gotowane, bułka z twarożkiem ze śmietanką, kanapka z chleba mieszanego z sałatą oraz wędliną, pomidorek
ŚNIADANIE II: Jabłko
OBIAD: Zupa kalafiorowa; kopytka z masełkiem I bułką tartą, surówka z marchwi i jabłka; kompot
PODWIECZOREK: Ciasto kakaowe
Alergeny: Seler, laktoza, gluten, jaja

Środa 20.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Zacierka Babuni na mleku, bułka z miodem, chlebek ciemny z wędliną drobiową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: Serek “Danio”
OBIAD: Zupa barszcz czerwony z jajkiem; makaron kolorowy, kotlet mielony w sosie własnym, surówka z kiszonej kapusty; kompot

PODWIECZOREK: Banan
Alergeny: Laktoza, gluten, seler, jaja, miód

Czwartek 21.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z pieczywa mieszanego z pasztecikiem drobiowym
ŚNIADANIE II: Wafle ryżowe + soczek
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem; ziemniaki, sztuka mięsa duszona w sosie własnym, surówka z pora i jajka; kompot
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z kruszonką
Alergeny: Laktoza, gluten, seler, jaja

Piątek 22.11.2019 r.
ŚNIADANIE: Makaron na mleku, bułka z serkiem topionym, pieczywo mieszane z wędliną drobiową lub szynkową, papryka
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa fasolowa; ryż zapiekany z owocami i polewą bananową; kompot
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane
Alergeny: Gluten, seler, laktoza, jaja

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego