jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 19.11.2018 - 30.11.2018


Poniedziałek 19.11.2018r

ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z sałatą, wędliną drobiową, kanapka na chlebie ciemnym z masłem i serem żółtym
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa neapolitańska ,spaghetti bolońskie z serem żółtym, kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki

Wtorek 20.11.2018r
ŚNIADANIE: Ciepłe mleko, bułka pszenna z masłem i powidłami, kanapka z chleba jasnego z pastą twarogową i rzodkiewką
ŚNIADANIE II: Jabłko
OBIAD: Barszcz czerwony z jajkiem ,ryż ,gulasz drobiowy ,marchewka mini z wody, kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka

Środa 21.11.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem,sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, chleb ciemny z pastą rybną i ogórkiem małosolnym
ŚNIADANIE II: Soczek marchewkowy, pół jabłka
OBIAD: Zupa porowa krem z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet drobiowy z pieca z pomidorkiem i mozzarellą ,surówka z kapusty pekińskiej na kolorowo ,kompot
PODWIECZOREK: Banan

Czwartek 22.11.2018r
ŚNIADANIE: Musli na mleku, kanapka z pasztetem drobiowym i ogórkiem zielonym, bułka z masłem orzechowym
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa kalafiorowa z pomidorem, kasza jęczmienna, kotlet mielony w sosie pieczeniowym, buraczki zasmażane, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko

Piątek 23.11.2018r
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, pieczywo chrupkie z serkiem białym i rzodkiewką, bułka z masłem, sałatą, wędliną i pomidorkiem koktajlowym
ŚNIADANIE II: Serek Danio
OBIAD: Zupa fasolowa na wędzonce, ziemniaki, ryba w cieście naleśnikowym, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, kompot
PODWIECZOREK: owoc sezonowy
-----------------------------------------------------------------
Poniedziałek 26.11.2018r
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z masłem i dżemem, kanapka z chleba wieloziarnistego z pastą jajeczną
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa brokułowa krem z grzankami, pierogi leniwe z musem jabłkowym i jogurtem naturalnym, kompot
PODWIECZOREK: Ciemne ciasto z jabłkiem

Wtorek 27.11.2018r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z powidłami śliwkowymi, kanapka z serem żółtym i rzodkiewką
ŚNIADANIE II: Serek Danio
OBIAD: Zupa ogórkowa, ziemniaki, Sztuka Mięsa z pieca w sosie pomidorowym, surówka z kapusty białej z koperkiem, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko

Środa 28.11.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, chleb ciemny z pastą rybną i ogórkiem małosolnym
ŚNIADANIE II: Soczek marchewkowy, pół jabłka
OBIAD: Krupnik na żołądkach drobiowych, naleśniki babci Stasi, mix sałat z granatem, kompot
PODWIECZOREK: Banan

Czwartek 29.11.2018r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z serkiem białym i szczypiorkiem
ŚNIADANIE II: Marchewka, pół jabłka
OBIAD: Rosół z makaronem nitki, ryż, potrawka drobiowa, marchewka z groszkiem z wody, kompot
PODWIECZOREK: Rogaliki z marmoladą

Piątek 30.11.2018r
ŚNIADANIE: Kluseczki babuni na mleku, bułka z masłem i miodem, kanapka z pasztetem drobiowym
ŚNIADANIE II: Jogurt
OBIAD: Kwaśnica na żeberku, kotlety jajeczne z sosem czosnkowym lub ketchupem, surówka z ogórka kiszonego,  kompot
PODWIECZOREK: Jabłecznik

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego