jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 20.01.2020 - 31.01.2020



Poniedziałek 20.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z dżemem, kanapka z chleba ciemnego z pastą rybną
ŚNIADANIE II: Pieczywo chrupkie kukurydziane z twarożkiem
OBIAD: Zupa neapolitańska; spaghetti bolognese z serem żółtym; kompot
PODWIECZOREK: Biszkopty
Alergeny: Laktoza, gluten, jaja, seler

Wtorek 21.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Mleko gotowane, bułka z twarożkiem ze śmietanką, kanapka z chleba mieszanego z sałatą oraz wędliną, pomidorek
ŚNIADANIE II: Jabłko
OBIAD: Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym; ryż, kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych, mix warzyw gotowany; kompot
PODWIECZOREK: mandarynka
Alergeny: laktoza, gluten, jaja

Środa 22.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Zacierka Babuni na mleku, bułka z serem żółtym, chlebek ciemny z wędliną drobiową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: jogurt naturalny
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem; ziemniaki, pieczeń rzymska w sosie koperkowym, buraczki; kompot
PODWIECZOREK: Banan
Alergeny: Laktoza, gluten, jaja

Czwartek 23.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z pieczywa mieszanego z pasztecikiem drobiowym i ogórkiem kiszonym
ŚNIADANIE II: Wafle ryżowe + soczek
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy; kasza jęczmienna, udko gotowane w sosie potrawkowym, marchewka mini z wody; kompot
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z kruszonką
Alergeny: Laktoza, gluten

Piątek 24.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Makaron na mleku, bułka z serkiem topionym, pieczywo mieszane z wędliną drobiową lub szynkową, papryka
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa kwaśnica na żeberkach; kopytka z sosem pieczeniowym, surówka z ogórka kiszonego; kompot
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane
Alergeny: Gluten, musztarda, seler

Poniedziałek 27.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, bułka z masłem, serem żółtym, chlebek ciemny z wędliną szynkową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: kiwi
OBIAD: Zupa krem z marchewki z mandarynką; makaron, pulpety drobiowe w sosie myśliwskim pieczone w piecu, surówka z białej kapusty z jabłkiem i marchewką; kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
Alergeny: Gluten, laktoza, jaja, seler

Wtorek 28.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z masłem, jajko gotowane, kanapka z pieczywa mieszanego z wędliną drobiową i sałatą
ŚNIADANIE II: Banan
OBIAD: Żurek na białej kiełbasie; naleśniki z twarogiem i dżemem polane jogurtem naturalnym; kompot
PODWIECZOREK: Bułeczki drożdżowe
Alergeny: Gluten, laktoza, jaja

Środa 29.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z pasztecikiem drobiowym, kanapka z chleba jasnego z serkiem białym, papryka kolorowa
ŚNIADANIE II: Kisiel z owocami
OBIAD: Zupa wielowarzywna zabielana; ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z marchewki i jabłka; kompot
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane
Alergeny: Gluten, laktoza, jaja

Czwartek 30.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z serem żółtym, kanapka z wędliną szynkową i sałatą, rzodkiewka
ŚNIADANIE II: jogurt owocowy
OBIAD: Zupa z cukinii; makaron penne z kurczakiem, mix sałat z sosem winegret; kompot
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe, powidła śliwkowe
Alergeny: Gluten, laktoza,jaja

Piątek 31.01.2020 r.
ŚNIADANIE: Kawa zbożowa, bułka z masłem, jajecznica na maśle, kanapka z wędliną szynkową, pomidorek
ŚNIADANIE II: Jabłko, marchewka
OBIAD:Zupa cebulowa z grzankami, ziemniaki, gołąbki z kaszą i pieczarkami w sosie pomidorowym, surówka z kalafiora, kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki
Alergeny: Laktoza, gluten, jaja

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego