jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 26.03.2018 - 06.04.2018


Poniedziałek 26.03.2018 r
ŚNIADANIE: Musli na mleku, kanapka z serkiem kanapkowym i pomidorem, bułka pszenna z dżemem
ŚNIADANIE II :banan
OBIAD:Zupa ziemniaczana, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka z brzoskwinią

Wtorek 27.03.2018r
ŚNIADANIE:Herbata owocowa, kanapka z pieczywa ciemnego z pasztetem i ogórkiem konserwowym, kanapka z bułki pszennej z masłem i serem żółtym
ŚNIADANIE II:jogurt owocowy
OBIAD:Pyszny kapusniak z grochem, ziemniaki, nugetsy drobiowe, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot
PODWIECZOREK:jabłko

Środa 28.03.2018r
ŚNIADANIE:Kakao naturalne, bułka z sałatą i wędliną drobiową, chleb ciemny z masłem+ jajecznica
ŚNIADANIE II:Budyń z sokiem malinowym
OBIAD:Zupa krem z cukini i groszku zielonego z ryżem, naleśniki z twarogiem i dżemem z jogurtem owocowym, kompot
PODWIECZOREK:herbatniki

Czwartek 29.03.2018 r
ŚNIADANIE:Ciepłe mleko, bułka pszenna z masłem i powidłami, kanapka z chleba jasnego z pastą twarogową
ŚNIADANIE II:serek homogenizowany
OBIAD:Rosół z makaronem nitki, ziemniaki, kotlet słoneczny, mizeria, kompot
PODWIECZOREK: owoc sezonowy

Piątek 30.03.2018 r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem,sałatą i wędliną szynkową, chleb ciemny z pastą jajeczną i ogórkiem
ŚNIADANIE II:soczek , jabłko
OBIAD:Zupa ogórkowa, pierogi ruskie oraz z mięsem z cebulką, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK:murzynek twarogowy

---------------------------------------------------------------------
Poniedziałek 02.04.2018
ŚNIADANIE: Kaszka na mleku, kanapka z szynką, bułka z masłem orzechowym
ŚNIADANIE II:jogurt z musli
OBIAD:
PODWIECZOREK:pomarańcz

Wtorek 3.04.2018 r
ŚNIADANIE: Herbata, kanapka z masłem, parówka na ciepło, bułka z masłem i miodem
ŚNIADANIE II: kiwi
OBIAD:Zupa jarzynowa na rosole, ryż, pulpety gotowane w sosie koperkowym, surówka z kapusty białej, kompot
PODWIECZOREK:rogaliki z marmoladą różaną

Środa 4.04.2018 r
ŚNIADANIE: Kakao, pieczywo chrupkie z serkiem białym i warzywami, bułka z masłem, sałatą, pomidorem i wędliną
ŚNIADANIE II:jabłko
OBIAD:Zupa zbójnicka z kurczakiem, makaron z twarogiem i jogurtem naturalnym, kompot
PODWIECZOREK:mandarynka

Czwartek 5.04.2018 r
ŚNIADANIE:Płatki kukurydziane na mleku, bułka z twarożkiem i rzodkiewką, kanapka z dżemem
ŚNIADANIE II:jogurt z musem owocowym
OBIAD:Zupa kalafiorowa, ziemniaki, bitka wieprzowa w sosie własnym, buraczki, kompot
PODWIECZOREK:szarlotka

Piątek 6.04.2018 r
ŚNIADANIE:Herbata owocowa, bułka z powidłami, kanapka z pieczywa chrupkiego z serem żółtym i wędliną
ŚNIADANIE II:jogurt
OBIAD:Zupa fasolowa na wędzonce, szpinakowe kopytka z sosem smietanowym, surówka z kapsty pekińskiej, kompot
PODWIECZOREK:jabłko

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego