jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 02.01.2019 - 11.01.2019


Środa 2.01.2019r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem,sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, kanapka na chlebie ciemnym z pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym
ŚNIADANIE II: jogurt danio
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pulpety gotowane w sosie koperkowym, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: Banan

Czwartek 3.01.2019r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z masłem i miodem, chleb ciemny z serkiem białym, jajecznica na maśle
ŚNIADANIE II: Pół jabłka, marchewka
OBIAD: Zupa jarzynowa na rosole, spagheti Bolońskie z serem żółtym, kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka z marmoladą

Piątek 4.01.2019r
ŚNIADANIE: Kluseczki babuni na mleku, bułka z powidłami, kanapka na chlebie białym z sałatą,pastą rybną i ogórkiem konserwowym
ŚNIADANIE II: jogurt owoce leśne
OBIAD: Barszcz czerwony z jajkiem, kopytka z sosem beszamel, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko pieczone z żurawiną
--------------------------------------------------------------------------------

Poniedziałek 7.01.2019r
ŚNIADANIE: Herbata owocowa z cytryną, bułka z masłem i serem żółtym, kanapka z pastą mięsno-twarogową z papryką czerwoną
ŚNIADANIE II: jogurt owocowy
OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot
PODWIECZOREK: Murzynek z jabłkiem

Wtorek 8.01.2019r
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, bułka z masłem orzechowym, kanapka z chleba wieloziarnistego z sałatą i wędliną drobiową
ŚNIADANIE II: soczek marchewkowy, pół jabłka
OBIAD: Kapuśniak z kaszą gryczaną, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, mix sałat z sosem vinegret i pomidorkiem koktajlowym, kompot
PODWIECZOREK: mandarynka

Środa 9.01.2019r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z masłem i twarożkiemz sałatką szwedzką, kanapka z chleba białego z pasztetem drobiowym
ŚNIADANIE II: banan
OBIAD: Zupa ogórkowa, naleśniki z serem mozarella i szpinakiem, sos serowy, surówka z buraczków, kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki

Czwartek 10.01.2019r
ŚNIADANIE: Herbata czarna z cytryną, bułka z masłem I dżemem, kanapka z masłem, parówka na ciepło, ketchup
ŚNIADANIE II: koktajl jogurtowo-owocowy
OBIAD: Rosół z makaronem nitki, ziemniaki, kurczak pieczony w piecu, marchewka z groszkiem, kompot
PODWIECZOREK: jabłko

Piątek 11.01.2019r
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z serkiem białym i powidłami, kanapka na chlebie ciemnym z sałatą, wedliną i serem żółtym
ŚNIADANIE II: Pomarańcz
OBIAD: Zupa gulaszowa, makaron z twarogiem i polewą owocową, kompot
PODWIECZOREK: Rogaliki drożdżowe z owocami

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego