jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 23.04.2018 - 05.05.2018


Poniedziałek 23.04.2018 r
ŚNIADANIE: Musli na mleku, kanapka z serkiem kanapkowym i pomidorem, bułka pszenna z dżemem
ŚNIADANIE II : Banan
OBIAD: Zupa kalafiorowa na rosole; ziemniaki, kotlet drobiowy pieczony w piecu pod sosem serowo-beszamelowym; mix sałat z granatem i sosem winegret; kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka z brzoskwinią

Wtorek 24.04.2018r
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, kanapka z pieczywa ciemnego z pasztetem i ogórkiem konserwowym, kanapka z bułki pszennej z masłem i serem żółtym
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa marchewkowa z pulpetami; kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym; kompot
PODWIECZOREK: Jabłko

Środa 25.02.2018r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z sałatą i wędliną drobiową, chleb ciemny z masłem+ jajecznica
ŚNIADANIE II: Budyń z sokiem malinowym
OBIAD: Zupa „Warzywna Samba”; kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraczki; kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki

Czwartek 26.04.2018 r
ŚNIADANIE: Ciepłe mleko, bułka pszenna z masłem i powidłami, kanapka z chleba jasnego z pastą twarogową
ŚNIADANIE II: Serek homogenizowany
OBIAD: Rosół z makaronem nitki; ryż, klopsiki z indyka w sosie potrawkowym, gotowana marchewka mini; kompot
PODWIECZOREK: Owoc sezonowy

Piątek 27.04.2018 r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem,sałatą i wędliną szynkową, chleb ciemny z pastą jajeczną i ogórkiem
ŚNIADANIE II: Soczek , jabłko
OBIAD: Zupa grochowa na wędzonce; makaron z twarogiem na słodko z polewką owocową; kompot
PODWIECZOREK: Murzynek twarogowy
------------------------------------------------------------------------

Poniedziałek 30.04.2018
ŚNIADANIE: Kaszka na mleku, kanapka z szynką, bułka z masłem orzechowym
ŚNIADANIE II: Jogurt z musli
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem; ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, kapusta zasmażana; kompot
PODWIECZOREK: Pomarańcza

Wtorek 01.05.2018 r
Święto

Środa 02.05.2018 r
ŚNIADANIE: Kakao, pieczywo chrupkie z serkiem białym i warzywami, bułka z masłem, sałatą, pomidorem i wędliną
ŚNIADANIE II: Jabłko
OBIAD: Zupa jarzynowa zabielana; kopytka z masełkiem i bułką tartą, mizeria; kompot
PODWIECZOREK: Mandarynka

Czwartek 03.05.2018 r
Święto

Piątek 04.05.2018 r
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, bułka z powidłami, kanapka z pieczywa chrupkiego z serem żółtym i wędliną
ŚNIADANIE II: Jogurt
OBIAD: Zupa z soczewicy; ziemniaki, ryba w cieście naleśnikowym, surówka z kiszonej kapusty; kompot
PODWIECZOREK: Jabłko

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego