jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 14.10.2019 - 25.10.2019


Poniedziałek 14.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, bułka z masłem, serem żółtym, chlebek ciemny z wędliną szynkową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa krem z kalafiora z zielonym groszkiem; spaghetti bolognese; kompot
PODWIECZOREK: Jabłko
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, jaja

Wtorek 15.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z masłem, jajko gotowane, kanapka z pieczywa mieszanego z wedliną drobiowa i sałatą
ŚNIADANIE II: Banan
OBIAD: Zupa pieczarkowa z ziemniaczkami; kasza jęczmienna, kotlet w sosie własnym, buraczki; kompot
PODWIECZOREK: Bułeczki drożdżowe
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, jaja

Środa 16.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z pasztecikiem drobiowym, kanapka z chleba jasnego z serkiem białym, papryka kolorowa
ŚNIADANIE II: Kisiel z owocami
OBIAD: Zupa barszcz czerwony z jajkiem; ziemniaki, kotlet drobiowy pieczony w piecu, marchew oprószana; kompot
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane
Alergeny: Gluten, laktoza, jaja, seler

Czwartek 17.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z serem żółtym, kanapka z wędliną szynkową i sałatą, rzodkiewka
ŚNIADANIE II: Serek “Danio”
OBIAD: Zupa krupnik na żołądkach drobiowych; lasagne z mięsem mielonym i warzywami, surówka z ogórka małosolnego; kompot
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe, powidła śliwkowe
Alergeny: Gluten, laktoza, seler, jaja

Piątek 18.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Kawa zbożowa, bułka z masłem, jajecznica na maśle, kanapka z wędliną szynkową, pomidorek
ŚNIADANIE II: Jabłko, marchewka
OBIAD: Zupa grochowa z wędzonką; ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty; kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki
Alergeny: Laktoza, gluten, seler, jaja, ryba

-------------------------------------------------------------------
Poniedziałek 21.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z dżemem, kanapka z chleba ciemnego z pastą rybną
ŚNIADANIE II: Pieczywo chrupkie kukurydziane z miodem
OBIAD: Zupa z cukinii; ryż, potrawka drobiowa, marchewka mini z wody; kompot
PODWIECZOREK: Biszkopty
Alergeny: Laktoza, gluten, seler, jaja, ryba

Wtorek 22.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Mleko gotowane, bułka z twarożkiem ze śmietanką, kanapka z chleba mieszanego z sałatą oraz wędliną, pomidorek
ŚNIADANIE II: Jabłko
OBIAD: Zupa z białej kapusty i pomidora; ziemniaki, kotlet devolay z masełkiem, surówka z marchwii i jabłka; kompot
PODWIECZOREK: Ciasto kakaowe
Alergeny: Seler, laktoza, gluten, jaja

Środa 23.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Zacierka Babuni na mleku, bułka z miodem, chlebek ciemny z wędliną drobiową, ogórek zielony
ŚNIADANIE II: Serek “Danio”
OBIAD: Zupa krem z cebuli z groszkiem ptysiowym; kolorowy makaron, udko pieczone w piecu, mizeria; kompot
PODWIECZOREK: Banan
Alergeny: Laktoza, gluten, seler, jaja

Czwartek 24.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z pieczywa mieszanego z pasztecikiem drobiowym
ŚNIADANIE II: Wafle ryżowe + soczek
OBIAD: Zupa ogórkowa; ziemniaki, gołąbki z kaszą i mięsem w sosie pomidorowym, mix sałat z granatem; kompot
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z kruszonką
Alergeny: Laktoza, gluten, seler, musztarda, jaja

Piątek 25.10.2019 r.
ŚNIADANIE: Makaron na mleku, bułka z serkiem topionym, pieczywo mieszane z wędliną drobiową lub szynkową, paryka
ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa wielowarzywna na rosole; placki cukiniowo-ziemniaczane z dipem kebabowym; kompot
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane
Alergeny: Gluten, seler, laktoza, jaja

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego