jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści
Jadłospis

Poniedziałek 8.11.2021
Śniadanie I:Herbata z cytryną, bułka z serem żółtym, kanapka na chlebie mieszanym z wędliną szynkową i drobiową, rzodkiewka
Śniadanie II: Jogurt owocowy
Obiad: Zupa cukiniowa zabielana, Pancake z sosem jogurtowo- czekoladowym, kompot
Podwieczorek: Jabłko
Alergeny:gluten,laktoza, seler, jajka

Wtorek 9.11.2021
Śniadanie I: Mleko gotowane, bułka z masłem i miodem, kanapka z twarożkiem i ogórkiem zielonym na pieczywie ciemnym i jasnym
Śniadanie II: Banan
Obiad: Krupnik, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, marchewka mini z wody, kompot
Podwieczorek: Bułeczki maślane
Alergeny: laktoza, gluten, seler, jaja

Środa 10.11.2021
Śniadanie I: Herbata rumiankowa, bułka z masłem i wędliną drobiową, kanapka z pastą jajeczną i szczypiorkiem, papryka kolorowa
Śniadanie II: Pieczywo chrupkie kukurydziane z dżemem
Obiad: Barszcz biały z jajkiem, ryż, kotlet mielony pieczony w piecu w sosie pieczeniowym ciemnym, buraczki, kompot
Podwieczorek: Gruszka
Alergeny:laktoza, gluten, jaja, seler

Czwartek 11.11.2021
Śniadanie I: Kakao, bułka z twarożkiem waniliowym, kanapka z pieczywa białego z pasztetem drobiowym i rzodkiewką
Śniadanie II: Jabłko
Obiad:
Podwieczorek: Herbatniki
Alergeny: laktoza, gluten, jaja, seler

Piątek 12.11.2021
Śniadanie I: Musli z mlekiem, bułka z powidłami, chleb biały z serkiem twarożkowym i pomidorkiem
Śniadanie II: Jogurt naturalny
Obiad: Zupa ogórkowa, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek: Chrupki kukurydziane
Alergeny: laktoza, gluten, jaja, seler, ryba

--------------------------------------------------------------------------

Poniedziałek 15.11.2021
Śniadanie I: Herbatka delikatnie miętowa, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z pieczywa mieszanego z serkiem topionym
Śniadanie II: Jabłko
Obiad: Zupa kalafiorowa na rosole, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z kapusty białej z marchewką i koperkiem, kompot
Podwieczorek: Ciasteczka fit bez cukru
Alergeny: laktoza, gluten, jaja, seler

Wtorek 16.11.2021
Śniadanie I: Herbata z cytryną,pieczywo mieszane z pastą rybną, bułka z serem żółtym oraz papryką
Śniadanie II: Marchewka do chrupania
Obiad: Zupa ziemniaczana z warzywami, spaghetti Neapolitańskie, kompot
Podwieczorek: Banan
Alergeny: laktoza, gluten, jaja,seler, ryba

Środa 17.11.2021
Śniadanie I: Herbata z cytryną, pieczywo mieszane z wędliną drobiową, bułka z masłem, jajko gotowane
Śniadanie II: Owoc sezonowy
Obiad: Zupa krem z zielonego groszku z grzankami, ziemniaki, sznycelki wieprzowo drobiowe , miks sałat z granatem i sosem vinegret, kompot
Podwieczorek: Jogurt owocowy
Alergeny: laktoza, gluten, jaja, seler

Czwartek 18.11.2021
Śniadanie I: Płatki owsiane na mleku, bułka z twarożkiem kanapkowym, chleb mieszany z wędliną szynkową, rzodkiewka
Śniadanie II: Mandarynka
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ryż, potrawka drobiowa, marchewka oprószana
Podwieczorek: Ciasteczka kruche
Alergeny: gluten, laktoza, seler

Piątek 19.11.2021
Śniadanie I: Herbata owocowa, bułka z serem żółtym, kanapka z pieczywa mieszanego z pastą mięsno twarogową, pomidorek mini
Śniadanie II: Soczek
Obiad: Barszcz ukraiński, kopytka z sosem koperkowym, surówka z ogórka kiszonego i kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek: Jabłko
Alergeny: gluten, laktoza, jaja, seler

Wróć do spisu treści