jadlospis - przedszkole Zielona Dolina w Pile

Przejdź do treści

Menu główne:

JADŁOSPIS NA 2 TYGODNIE 11.02.2019 - 22.02.2019


Poniedziałek 11.02.2019r
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem,sałatą, serem żółtym i wędliną szynkową, kanapka na chlebie ciemnym z pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym
ŚNIADANIE II: jogurt danio
OBIAD: Zupa z soczewicy, ryż, udko gotowane w sosie śmietanowym, marchew z groszkiem, kompot
PODWIECZOREK: Banan

Wtorek 12.02.2019r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z masłem, chleb ciemny z serkiem białym, jajecznica na maśle
ŚNIADANIE II: Pół jabłka, marchewka
OBIAD: Barszcz Ukraiński, makaron z twarogiem I jogurtem naturalnym, kompot
PODWIECZOREK: Drożdżówka z marmoladą

Środa 13.02.2019r
ŚNIADANIE: Kluseczki babuni na mleku, bułka z powidłami, kanapka na chlebie białym z sałatą,pastą rybną i ogórkiem konserwowym
ŚNIADANIE II: jogurt owoce leśne
OBIAD: Zupa brokułowa krem z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, nugetsy drobiowe, mix sałat z pomidorkiem koktajlowym, kompot
PODWIECZOREK: Jabłko pieczone z żurawiną

Czwartek 14.02.2019
ŚNIADANIE:Herbata owocowa,bułka z masłem orzechowym, kanapka z szynką z indyka z pomidorkiem koktajlowym
ŚNIADANIE II:Soczek marchewkowy, banan
OBIAD:Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy klasyczny, kapusta zasmażana, kompot
PODWIECZOREK:Szarlotka

Piątek 15.02.2019
ŚNIADANIE:Płatki kukurydziane na mleku, bułka z masłem, serem żółtym I sałatą, kanapka z pieczywa wieloziarnistego z pastą twarogowo-mięsną
ŚNIADANIE II: mandarynka, jogurt danonki
OBIAD:Zupa fasolowa na wędzonce, ziemniaki, ryba w cieście naleśnikowym, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK:Herbatniki
-----------------------------------------------------------------
Poniedziałek 18.02.2019r
ŚNIADANIE: Herbata owocowa z cytryną, bułka z masłem i serem żółtym, kanapka z pastą mięsno-twarogową z papryką czerwoną
ŚNIADANIE II: jogurt owocowy
OBIAD: Zupa Neapolitańska, spaghetti Bolońskie z serem żółtym, kompot
PODWIECZOREK: Ciasto Murzynek

Wtorek 19.02.2019r
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, bułka z masłem orzechowym, kanapka z chleba wieloziarnistego z sałatą i wędliną drobiową
ŚNIADANIE II: soczek marchewkowy, pół jabłka
OBIAD:Zupa ogórkowa, kasza jęczmienna, kotlet mielony w sosie pieczeniowym, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: mandarynka

Środa 20.02.2019r
ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z masłem i twarożkiem z sałatką szwedzką, kanapka z chleba białego z pasztetem drobiowym
ŚNIADANIE II: banan
OBIAD: Zupa cebulowa krem z grzankami, zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym po Irlandzku, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: Herbatniki

Czwartek 21.02.2019r
ŚNIADANIE: Herbata czarna z cytryną, bułka z masłem I dżemem, kanapka z masłem, parówka na ciepło, ketchup
ŚNIADANIE II: koktajl jogurtowo-owocowy
OBIAD: Kapuśniak z kaszą jęczmienną, ziemniaki, kotlet drobiowy pieczony w piecu w warzywach, surówka z marchwi I jabłka, kompot
PODWIECZOREK: jabłko

Piątek 22.02.2019r
ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z serkiem białym i powidłami, kanapka na chlebie ciemnym z sałatą, wędliną i serem żółtym
ŚNIADANIE II: Pomarańcz
OBIAD:Zupa kalafiorowa, naleśniki po węgiersku, surówka z kapusty białej z koperkiem, kompot
PODWIECZOREK: Rogaliki drożdżowe z owocami

Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego